Yoga is what
everybody needs

Yoga

Wat is yoga eigenlijk? En hoe begin je?

Yoga is veel meer dan een beetje rekken, strekken en stilzitten, want er schuilt een complete levensfilosofie achter. Yoga is eigenlijk een ontdekkingsreis naar jezelf, waarbij je je grenzen kunt verleggen, zowel op als naast de mat.

De drempel om met yoga te beginnen kan hoog zijn. Veel mensen die voor het eerst een yogastudio binnenstappen voelen in eerste instantie een zekere gêne of weerstand. Heel herkenbaar, omdat ik precies hetzelfde voelde toen ik voor het eerst een yogastudio binnenstapte,. Ook de vooroordelen zijn herkenbaar. Veel mensen denken dat yoga een soort zweverig gebeuren is met veel meditatie, wierook en ingewikkelde mantra’s.

Niets is minder waar! Yoga is naast rekken en strekken vooral ook een kwestie van hard werken, zweten, focussen, volhouden en doorademen.

Waarom doe je yoga?

Misschien denk je: ‘waarom zou ik aan yoga moeten doen? Wat levert het me op?

‘Ik ben bang dat ik niet lenig genoeg ben,’ wordt vaak door beginners als reden aangevoerd om maar niet de eerste stap te zetten. Belangrijk te weten is dat lenigheid een gevolg is en nooit een doel op zich. Je kunt met een stijf lichaam prima yoga beoefenen. Je zult merken dat je lichaam sneller flexibeler wordt dan je denkt.

‘Het is me iets te zweverig’, of ‘Ik kan niet zo lang stilzitten’, zijn ook veelgehoorde uitspraken, maar zodra je yoga een kans geeft, zul je merken dat je lichaam krachtiger en soepeler wordt, dat je meer energie krijgt en minder snel moe wordt.

De kans om te groeien op de yogamat ligt vaak in een grensgebied verborgen. Dit is de grens tussen waar je bent en waar je kunt komen. In elke willekeurige yogahouding heb je de mogelijkheid je fysieke grenzen op te zoeken.

Misschien heb je in eerste instantie het gevoel nooit verder te komen in een houding en zie je de stijfheid en spanning in je lijf als een vast gegeven. Maar door steeds weer opnieuw je grensgebied te onderzoeken, daag je jezelf uit om steeds weer een klein stapje verder te gaan. Door hierbij krachtig te blijven ademen, zul je merken dat blokkades verschuiven en uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen.

Je zult ontdekken dat je lichaam krachtiger, lichter en flexibeler wordt. Meer dan je ooit had kunnen vermoeden! Het gevoel dat je krijgt als het je lukt om je grenzen te verleggen, is zo positief, dat dit ook weer goede een uitwerking zal hebben op de rest van je leven.


Locatie
Het Kompas
Bovenstraat 18 • 4741 AV Hoeven

E-mail

Tijden

Maandagavond:
18:00 tot 19:15 uur - Combinatieles Hatha en Ashtanga yoga
19:30 tot 20:45 uur - Hatha yoga

Donderdagavond:
18:00 tot 19:15 uur - Ashtanga yoga
19:30 tot 20:45 uur - Hatha yoga

Planning is om in 2021 meer lessen te gaan geven, waaronder yoga voor kinderen.

Doe mee met een gratis proefles!
Neem contact met ons op